woensdag 27 juni 2007

acanthus mollis plantbeschrijving
















Acanthus mollis
is een lekker makelijke plant, die het goed doet in de volle zon,maar ook in de schaduw doet hij het goed. de plant sterft in het najaar volledig af, om in het voorjaar weer krachtig te verschijnen.
eigenlijk gedijen ze in ons klimaat beter dan in het meditirane gebied ,waar ze oorspronkelijk vandaan komen. daar laten ze het in de zomer al gauw afweten en verdorren snel in de hete zon.
het is een echte architektonische plant de vorm van de schutbladeren van de bloemen vind je terug in de versieringen op de corinthischezuilornamenten.
geef hem wel de ruimte hij groeit in een aantal jaren uit tot een forse plant. een goede buur is b.v een vijg die met zijn mooie blad boven de acanthus uit tornt, verder lavendel soorten en santolina die vanwege hun zilverkleurig blad voor een fraai kontrast zorgen.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Celulite, I hope you enjoy. The address is http://eliminando-a-celulite.blogspot.com. A hug.